eksperimen 21 : mungkin ada hikmah

i

aku lihat awan itu
bebas diudara
puith
mengisi langit
biru
yang kosong itu

indah

ii

ingin aku menggapai
kepulan wap itu

mustahilkah?
mengenggam
sifat halus itu

iii

merangkak aku
memanjat
gunung – gunung
ke puncak

aku mahu sentuh
awan itu

iv

ingin aku
menggapai awan itu
tapi tak sampai

angin itu
mengusik

awan gerak

tak sempat..
mungkin ada hikmah..

Advertisements

~ by fiq on September 19, 2006.

12 Responses to “eksperimen 21 : mungkin ada hikmah”

  1. mungkin ada kesempatan lain kali…

  2. hikmah : jgn lakukan perkara yang sia sia

  3. fiq 🙂
    akak doakan kau berjaya…ada hikmah semuanya…mungkin kali ni kau tak dapat memegang awan tapi mungkin esok lusa kau bisa memegang matahari…siapa tahu bukan…Allah lebih mengetahui apa yang tidak kita ketahui…

    berusahalah 🙂

  4. v. Kuturuni gunung2 menjejak di tanah rata. Aku tersenyum melihat awan itu. Andai kau dtg lagi, sudah ku tahu, gunung mana perlu dipanjat, tinggi mana perlu ku lompat..

  5. ko ni aku rs mmg berseni la orgnya…

  6. aman : ya, insyallah ada.

    king : betol tu

    akirasuri : matahari xle pegang, panas =p

    fuad : ya, terima kasih.

    dayah : ntahlah, seni ka aku? hohohoh

  7. terjelepok aku tika ingin mengapai awam.. lalu aku bertanya.. tinggi sangat kah awan itu.. uhuk..huk huk salam tuan rmh..

  8. dush sekeh kepala fiq..ha ha ha..

  9. masa aku kecik dulu aku selalu ingat kalau kita naik kapal terbang, boleh bukak tingkap.

    jadi aku sangat teringin nak naik kapal terbang sbb bole bukak tingkap untuk merasa awan.

    p/s=time aku kecik ni tau..jgn ckp aku bodo lak. ha ha

  10. ais kepal tu macam awan gak, jom makan ais kepal.. 🙂 pandai rupenye fiq ni berpuisi.. bagus ye..

  11. assalamualaikum…
    aku baru je sampai sini
    best bangat blog kamu ni..menariiik..tertariiik..
    hope..aku akan slalu menjengah ke sini..

  12. maniaq kayangan : salam! hohoho

    akira : elak xkene =p

    faridfadly : sekarang kau xnak bukak tingkap lagi bile naik kapalterbang?

    sikenit aminbakish : ish, teringin lak nak makan asi kepal =p

    yaza : waalaikumsalam. singgah lah selalu =]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: