fiqeologi 13 : download.

wop wop. lama xupdate blog ni. ketandusan idea. hehehe. ok, hari ini aku nak share dengan korang ilmu aku.

1. 2 hari lepas aku beli dvd player cap jvc. aku nak ingat kan korang kalau korang beli dvd player korang cari yang ada cop divx. sebab korang boleh play file yang berformat divx , avi, mpeg4 dan lain file dari pc. so, korang xpayah nak burn jadi dvd atau vcd. ini akan menjmatkan space dvd/vcd korang.

divx

cop divx

 

2. Menjak2 ni. Tmnut buat jahat lagi. habis semua torrent port dia sekat. so, bila korang download dari torrent korang akan dapati ia adalah amat lembab sekali. macam nak bom je tmnut. so, aku akan bagi korang ilmu direct download. korang boleh download direct dari website. korang cuma perlu ada flashget (untuk download), atau korang boleh guna banyak lagi download accelerator yang lain.

3. Untuk mainkan file divx. korang perlu ada codec yang sesuai atau korang boleh guna divx player download free je. Untuk file avi. dll korang boleh guna windows media player classic (semua pc ada).

4. kalau korang dah ada semua tuh. korang boleh lah mendownload dari website2 kat luar sana. korang boleh menggunakan pakcik google atau makcik yahoo. hahahah.

5. aku bagi satu website yang menggunakan file divx. aku download tv series kat sini. smallville ada, heroes ada. korang leh carik sendiri.

6. korang boleh free register dan terus menggunakan servis tu sepenuhnya. bila korang dah dapat video yang nak download korang klik butang download, dan pastikan flashget korang dah setkan file divx boleh didownload. korang boleh rujuk setting sendiri.

dlod.jpg

ikot je gambar ni, untuk download.

 

7. Setel! korang dah boleh tunggu dan lihat selapas download. selamat mencuba! hahahah

Advertisements

~ by fiq on June 4, 2007.

24 Responses to “fiqeologi 13 : download.”

  1. good review bro…aku suka!

  2. thanx!

  3. oooo..aku mmg tak reti sgt bab2 mendolod ni.tp takpe, nnt aku msk intenet kt umah sewa aku cuba..ngeh ngeh. kt kg ni komputer bapak aku..dia bsg kalo donlod2 ni… 😀

  4. Prison break, ugly betty, desperate housewives, lost, surface.. ada tak? hehe.. sat nak gi tengok web tu.. tekiu tekiu.. meh kita kongsi ilmu donlod mendonlod ni..

  5. dayah : dlod je dayah.hahahha

    nieys : suma ada rasanya. ada group2. leh join.

  6. fiq,
    aku cadangkan supaya blog ko ni wat full tutorial untuk apa-apa sahaja. ha ha ha.

  7. bagus cadangan ko tuh. satu hal plak aku nak kne mahirkan mcam2 menda. hahahah

  8. Dah try donlod Prison Break dengan Jericho semalam.. Ok.. excited gile.. gambar pun cantekkk.. hari ni download lagi.. cuma agak slow sikit.. yer la besar kan file dia.. nanti kalau jumpa website yang boleh download divx ni, share arr kat sini.. susah arr nak jumpa..

  9. slow? selalunya mesti lepas 40-50kb/ps keatas. maksimum selalu 200++. kemungkinan line slow ataupun xguna download accelerator.

  10. memang slow sebab saya suka download dua tiga file sekali.. muahaha.. 😀

  11. carilah web-web yang blh donlod divx lagi erk.. nak carik desperate housewife dengan surface ni.. hehe.. kat stage6 tu takde..citer lost pun dah banyak takde.. cuma jericho dengan prison break banyak lagi..

  12. saya ada problem bila nak download guna accelerator yang awak bagi tu.. tak tau la pasal.. jadi, saya download secara manual je.. tapi, tadi.. tension tengah download tetiba blackout pulak..

  13. nieys cek dekat setting dia dekat option – monitor – .ZIP;.EXE;.BIN;.GZ;.Z;.TAR;.ARJ;.LZH;.MP3;.A[0-9]?;.RAR;
    .R[0-9][0-9];.asf;.avi;.iso;.mpeg;.mpg;.mpga;.ra;.rm;.rmvb;.
    wma;.wmp;.wmv;.msi;.TORRENT(tambah ni)–>;.divx

  14. dia memang download tau.. sekejap je.. tapi file tu tak habis.. masa awak download flash ni ada tak tambah apa-apa setting lagi?

  15. xde. kalo camtu pki lain nye la. sy xgune pun flashget tu. tu yang free. saya guna internet download manager. ada ym? boleh try past kot

  16. Bagus…bagus… Nanti aku cuba. TQ.

  17. nak desperate housewive season 1,2,3 ngan latest ni 4
    *ehem…..

  18. oh oh.
    boleh jadi tutor ni 🙂

  19. bro. awat tak habaq da tukaq blog hehe.

  20. Fiq.. Jom pegi main cashflow 7hb…

  21. eh silap… 30hb july..

  22. eh silap lagi..adeii.. 30hb June..

  23. oi update la..

  24. sory guys. busy banget,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: