fiqeologi 37 : gubahan

gambar di melaka baru2 ni. rasa agak jiwang waktu tangkap gambar ni.

aku terperasan yang statistik pengunjung blog aku makin bekurang. aku bukan kisah pon. aku cuma baru terperasan. aku hampir terlupa digit2 katakunci blog aku. jadi, aku rasa, aku bukan spesis blogger yang tegar. tidak setegar menghirup batang nikotin yang meggelapkan bibir aku yang dulunya seksi.

ada orang komen aku berubah. aku cakap, “manusia berubah”.

setelah beberapa bulan aku menjadi kakitangan awam yang berdedikasi dan berkarisma, aku berubah. mungkin efek dari sosial dan politik di pejabat, yang memaksa aku memakai topeng. seperti kurosaki ichigo dalam anime bleach memakai topeng hollow ketika memerlukan ekstra kekuatan.

persetankan aja.

nah, rasakan racun. pengalaman gelap itu antibodi hidup ?. betul ke? aku mula rasa ada tanaman pokok dendam dalam hati aku. kerap kali dipijak dikepala. sebab itu perlunya topeng. kenapa aku memilih topeng ichigo? sebab nampak cool. aku bukan nya kejam. tapi ampun kalau aku jadi raksaksa.

siapa kau?

kawan, aku rasa ada kawan2 aku hilang ingatan. aku tak kisah. aku pernah hilang ingatan.

panas.

musim sekarang terlalu panas. matahari bagai mesin ketuhar. syukur. itu bukan urusan kau atau aku

aku tengah menguap. 5 pagi? aku dah jadi vampire!

sampai disini jumpa lagi. selamat pagi!

p/s : sesiapa rasa mahu buat amal. bolehlah dail nombor telefon selular aku, dan mengajak aku makan2

Advertisements

~ by fiq on May 17, 2008.

16 Responses to “fiqeologi 37 : gubahan”

  1. wah, dulu seksi ke bibir tu… hakhakhak…

    Berubah tak salah… tapi jangan lah kita berubah menjadi jahat.. jahat dan bijak itu berbeza… Jika bijak berubah supaya tidak dibuli.. itu normal.. šŸ™‚

  2. kawan kawan takmo lawan. tapi kat opis aku ada seorang kawan yang tak boleh di kawan. itulah kawan seram hooooooooo

  3. dgn mengajak ko makan2 berbuat amalkah???tidak ku tau pon…hukhuk..manusia mmg berubah..takde yg pelik akn penyataan ittew..btw,knapew ko memerlukan topeng???adakah dgn memakai topeng ko lebih selesa???

  4. dude, ko masih normal sebab pada jam 5 pagi, ko menjadi vampire…
    matematiknya seperti ini : designer=kelawar=vampire=insomia=gila..

  5. aminbakish : kak. seksi tau. hahaha

    king : xde lawan nye. besabojela.

    za : bila pakai topeng nampak cool.

    opaq : aku belum gila. mungkin nanti.

  6. bro..e-zine tu aku tak sure lagi..wahh..haha..

    aku pun kadang2 pakai topeng..sekurang-kurangnye ko ade satu topeng..

    aku..ade beberapa dgn aku ni..diff situation..diff mask..har har har..

  7. satu ayat yg ko bese dgr kat skola dulu..
    ‘sabar tu sebahagian drpd iman’

  8. wah..mcm jiwa kacau je bunyinya…hehe

  9. ape no fon ko? haha

  10. abg fiQ! sje aini jengukĀ² blog n rse nk nyebok tglkn komen gak..
    hehe.. cm byk mslh je abg fiq ni..
    hardship is part n parcel of life.. bese la tu de problem..
    tade problem bkn life nmenye. pape pn sabau k =)
    enjoy ur life.. 1 life,live it!

  11. idzra : topeng ultraman ko xde. aku tau

    matley : hehe aku da bnyak saba

    chot : xde kacau mana pon, saje emosi lebih

    dayah : wah ade offer baik ni

    aini : jom kita enjoy! (puteri)

  12. jom jom kita kluar gi shooting.. your call..
    =p

  13. kadang2 kawan yang ko rase paling baik tuh laa yang paling jahat. ;p.

  14. mel : hahahha. shooting ape?

    ad3k : ye ke? ntah

  15. hmm..aku antare yg jahat ke? =(

  16. Jom ngeteh!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: