fiqeologi 32.5 : DBKL 1

•January 19, 2008 • 11 Comments

Dah seminggu aku kat DBKL. Ok? hahaha ok je. aku belum ada PC. Kerja aku kat sini tersangatlah berbeza dengan dulu. nanti aku update kemudian. aku nak tanya sesapa ada tau mana nak cari kemeja batik yg ala2 moden tu. bukan yang kemeja macam datok tu. aku jumpa tapi xde saiz aku. aku kecik je. saiz s ada?

setiap  khamis kene pakai batik. aisemen.

Advertisements

fiqeologi 32 : Muharram

•January 10, 2008 • 20 Comments

Hari ni mungkin hari terakhir aku kat opis ni. petang semalam, aku sampai rumah ada 1 sampul surat yang tebal. keputusan temuduga DBKL baru2 ni, aku dapat. Betul2 rezeki tahun baru datang. sebenarnya aku exited ni, tapi aku xnak tunjuk sangat. Sebab aku belom masuk lagi.

Seram gak rasanya.

Aku xpenah masuk opis besar. staff ramai. kat sini aku ada 3 staff je. xtermasuk bos aku. dan semuanya lelaki!. aku harap aku dapat sesuaikan diri nanti.

aku nak mintak nasihat korang ni sebenarnya, sebab aku seram ni. harap korang leh bantu aku ye. aku harap komen yang panjang2 kali ni.

Harini aku terpaksa kerja. Aku kene pastikan kerja aku siap sebelum aku blah. Aku lapor diri kat DBKL hari selasa depan. satu apa aku xprepare nih. seluar ngan kemeja pun belom ada. kat opis ni aku pakai jeans ngan t-shirt je. Nak kene pegi buat medical checkup lagi. Banyak betul kene selesaikan ni.

Aku tunggu komen(nasihat dan tips masuk opis baru/besar) dari korang.

3d terakhir aku untuk AZ+REKA

last

Siap!

 

fiqeologi 31 : bos no.2

•January 7, 2008 • 11 Comments

Harini bos no.2 ( wife bos aku ) masuk bekerja. entah macam mana keadaan kitorang (aku dan lagi 2 org staff) lepas ni.

Baru2 ni data2 dalam pemacu keras pc (opis) aku ada yang kene delete. termasuk koleksi movie, anime, jdrama dan software2 penting aku . entah berapa giga kene delete . rupanya anak bos aku.

aku dah letak password yang panjang (**********) . amik kau!

sem

semi-d baru siap. saja aku lambatkan, nanti ada je yang diubahnya. orang dengan kereta xde dalam gambar ni. alasan aku ………………………….. rumah baru siap xde orang beli lagi.

fiqeologi 30 : 2008

•January 1, 2008 • 10 Comments
.
.
.
2008
.
Selamat Tahun Baru 2008 !

fiqeologi 29 : korban

•December 24, 2007 • 12 Comments

Lama xupdate. Raya tahun ni aku beraya korban dengan injury. Pagi subuh sebelum balik kampung aku jatuh motor akibat aksi corner baring . sebenarnya malam tu aku buat kerja sampai pagi. aku xtido. jadi pagi tu bila aku nak balik rumah, aku membawa motor secara mamai.

Dalam keadaan terbaring ditepi divider jalan. Aku tgk org sekeliling buat bodoh je. Mungkin mereka ingat aku ni mat rempit yang sangat bahaya. Nasib baik adik aku ada.

Salam Aidiladha semua.

Aku sertakan gambar kerja aku malam tu (upgrade lori sampah DBKL).

Nanti ada masa aku update. Bos macam marah je. aku cuti lama. hahahaha!.

lori 1

lori 2

fiqeologi 28 : hujan

•December 6, 2007 • 11 Comments

1219615829_a3fb34a41f_o.jpg

Tajuk arini hujan sebab pagi ni hujan. aku xtau nak buat tajuk ape.jadi aku bubuh je hujan. sepanjang minggu ni aku busy mengemas dan siapkan kerja yang seminggu xsentuh. nak urgent plak tu.

heroes season 2 dah habis. ending yang frust. ini semua efek dari writer strike di hollywood baru2 ni.

aku tengah tunggu keputusan temuduga dbkl aritu. dah sebulan dah ni. tapi belum ada keputusan. sepatutnya hari jumaat baru2 ni keputusan tu dah boleh dapat. tapi x. aku “terbau sesuatu hanyir”. entah mungkin perasaan aku je.

Maaf aku xsempat2 nak pergi lawat blog korang. Nanti aku jengok. Sejuk betul aircond baru ni. Menggigil aku. aku xtahan sejuk.

wahhhh. ngantoknye..

fiqeologi 27.5 : pindah

•November 26, 2007 • 11 Comments

minggu ni aku sibok. ofis aku berpindah tempat. blok belakang je, tapi banyak gila nak mengemas. aku pon da penat ni. walaupun aku tau korang xlawat blog aku. aku update je. kan? korang lawat ke?

 

 

nah ni gambar opis baru aku. blom siap kemas lagi
4opis

2opis

3opis

1opis